Velykinis stalas gali būti ne tik gausus, bet ir stilingas – naujausios dekoro tendencijos

  • Teksto dydis:

Nors kalendorinis pavasaris jau čia, visi žino – spalvingiausią ir gražiausią metų sezoną pradeda Velykos. Juk būtent ši šventė asocijuojasi su ryškiomis spalvomis, ką tik pražydusiomis gėlėmis ir kitais pavasario akcentais. O šiemet kaip tik visi šie dalykai karaliauja Velykų stalo dekoravimo topuose. Tad šiandien dalijamės naujausiomis tendencijomis, kurios velykinį stalą padės papuošti stilingai ir žaismingai.

Pradėkite nuo staltiesės

Kiekvienam šventiniam stalui reikia žvaigždės, aplink kurią viskas suksis. Tai, žinoma, gali būti ir didelė gėlių puokštė, tačiau pats paprasčiausias būdas papuošti savo stalą – ryški staltiesė. Šiais metais dekoro ekspertai rekomenduoja rinktis spalvą, kuri kaip nei viena kita praneša apie atėjusį pavasarį – žalią. Tad tikrai neprašausite pasirinkę žalios spalvos staltiesę su įvairiais ornamentais.

Prie tokios staltiesės galėsite derinti įspūdingais raštais puoštus indus ar spalvotas taures. Vis tik, jei norite daugiau spalvų, galite rinktis gėlėtą staltiesę, kuri šiais metais taip pat labai madinga. Prie jos galite derinti šiek tiek nuosaikesnių spalvų ar raštų lėkštes ir paprastesnes dekoracijas – taip staltiesė tikrai bus šventės dekoro žvaigžde.

Pexels.com nuotr.

Atsibodo staltiesės? Rinkitės padėkliukus

O štai jei šiemet norite savo stalą išlaisvinti nuo staltiesių, galite rinktis modernesnį sprendimą – lėkščių padėkliukus. Juos rinkitės pagal savo skonį – štai, jei pasirinksite auksinius padėkliukus, stalas atrodys prabangiau. O jei pasirinksite žalio atspalvio padėkliukus su margučių ar triušių ornamentais, galėsite džiaugtis tikrai šventiška, velykine stalo dekoracija. Būtent tokius padėkliukus šiais metais rekomenduoja rinktis ir dekoro ekspertai.

Beje, šiais metais jie siūlo ir dar kitokį variantą – staltieses derinti su padėkliukais. Galite rinktis neutralios spalvos staltiesę ir įdomesnių raštų ar spalvų padėkliukus – taip suteiksite šventei kontrastų, kurie primins patį pavasarį. O jei labai pasiilgote pavasariškų spalvų ir norite paeksperimentuoti, galite rinktis ryškiaspalvę, įvairių raštų staltiesę ir visiškai kitokių ornamentų padėkliukus – taip sukursite dar didesnius kontrastus, o stalo dekoracijos svečiams tikrai primins bundančią gamtą. Lengvai ir nebrangiai pasiruošti stilingoms Velykoms gali visų Baltijos šalių gyventojai, užsukę į Formadore.lt, Formadore.lv arba Formadore.ee

Nepamirškite servetėlių

Šiais metais puošiant Velykų stalą ekspertai siūlo nepamiršti medžiaginių servetėlių. Jos gali tapti ir svarbiausiu stalo akcentu – ypač jei ryškiaspalves ar raštuotas servetėles derinsite su neutralių spalvų indais ar staltiese. Anot dekoro specialistų, medžiaginės servetėlės yra pigiausias būdas naujam gyvenimui prikelti senus indus ir taures. Štai, įsivaizduokite – turite seną, nusibodusį drabužių derinį. Pritaikius visiškai naujus, ryškius aksesuarus jis ir vėl tampa tarsi naujas. Taip yra ir su medžiaginėmis servetėlėmis – jos yra tarsi stalo aksesuarai.

Iš tokių servetėlių galima ir patiems pagaminti dekoraciją – pavyzdžiui, jomis kiaušinį aprišti taip, kad atsirastų dvi triušio ausytės. Tuomet reikėtų jas perrišti ten, kur baigiasi kiaušinis – taip išlaikysite triušiuko ausų formą. Toks paprastas sprendimas sukurs puikią velykinę dekoraciją, kuri patiks ir mažiems, ir dideliems.

Pexels.com nuotr.

Laikas gėlėms

O jei pavasaris jus įkvepia atsinaujinti, galite rinktis ne tik naujus aksesuarus, bet ir pačius indus. Šiais metais specialistai rekomenduoja rinktis gėlėtas lėkštes – juk joms nėra tinkamesnio laiko nei gražiausia pavasario šventė. Be to, nebūtina apsiriboti tik lėkštėmis – galite įsigyti gėlėtą ar kitokiais ryškiais raštais puoštą stovą tortui.

Kaip jau supratote, šių metų pavasario švenčių dekoro topuose karaliauja spalvos. Tad nenuostabu, jog šį pavasarį itin madingos įvairiaspalvės stiklinės, taurės ar puodeliai, kurie tikrai privers nusišypsoti kiekvieną, išsiilgusį žydinčios gamtos. Šių Velykų stalo akcentu gali tapti ir spalvoti kiaušinių laikikliai.

Kokios Velykos be puokštės?

Žinoma, tobulam velykiniam stalui jums reikės gėlių puokštės. Ji gali būti ir visai paprasta – pavyzdžiui, kelios šakos, puoštos stikliniais, spalvotais dekoratyviais kiaušiniais. Pasigaminę tokią puokštę tikrai pataikysite tiesiai į dešimtuką, mat stikliniai žaisliukai šiais metais itin madingi. Šiemet savo velykinei puokštei galite rinktis ir įspūdingas vazas – štai, pavyzdžiui, desertų stovą, kurio viduryje puikuosis jūsų sukurta puokštė.

Triušiai, triušiai ir dar kartą triušiai

Pexels.com nuotr.

Žvelgiant į naujausias šių metų tendencijas panašu, kad šių metų margučius atneš ne Velykų bobutė, o ilgaausiai triušiai. Mat visuose topuose karaliauja būtent jie – nesvarbu, ar tai būtų triušio formos lėkštė, dantų krapštukų laikiklis, ilgaausio figūrėlė, šiais gyvūnėliais marginti indai ar servetėlės – visi dekoro ekspertai siūlo savo velykinį stalą pagyvinti būtent miško vikruoliais. O jeigu pirkti triušio formos interjero detalių visai nenorite, galite improvizuoti – štai, pavyzdžiui, išsikepti triušio formos sausainių, kurie taps ir puikia dovana Velykų dieną keliaujant į svečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių