Vieniems sezonas baigėsi, kiti tęs pusfinalyje

„Keistos rungtynės. Ar žaidėme gerai? Ne, bet darbą atlikome“, - pripažino Andrea Trinchieri. Italo vedamas Kauno „Žalgiris“ turėjo kiek pavargti Telšiuose, bet galiausiai iškovojo bilietą į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį.

Ketvirtfinalio antrajame mače Andrea Trinchieri auklėtiniai 76:58 (23:14, 17:22, 18:10, 18:12) įveikė Mažeikių „M Basket-Delamode“ ir seriją laimėjo 2:0.

Žalgiriečiai nuo pirmųjų mačo minučių ėmė krautis pranašumą ir po Lauryno Biručio dėjimo pirmavo 8:2. Martynas Paliukėnas ir Chauncey Collinsas mažino šeimininkų deficitą (7:8), bet Tomas Dimša ir L.Birutis turėjo atsaką – 15:11. Svečių persvara augo ir pasiekė dviženklę ribą (21:11), o po pirmojo ketvirčio „Žalgiris“ buvo priekyje 23:14.

A.Trinchieri užsidirbo techninę pražangą, mažeikiškiai vėl kilo į kovą bei po Einaro Tubučio metimo atsiliko 25:35. Martynas Gecevičius po ilgos pertraukos deficitą mažino iki vienaženklio, o dar penkis taškus pelnė ir Chauncey Collinsas – 33:37. Kėlinyje liko 2 minutės, A.Trinchieri buvo priverstas prašyti pasitarimo, bet po jo M.Gecevičius šovė taiklų tritaškį. Pasibaigus antram ketvirčiui „M Basket-Delamode“ atsiliko tik 36:40.

„Žalgiris“ įjungė aukštesnę pavarą trečiojo kėlinio pradžioje ir nutolo, o Mažeikių ekipos puolimą išjudinti bandė dar vienas M.Gecevičiaus tritaškis. 16:3 – tokią atkarpą rengė žalgiriečiai, atitrūkę 56:39. Ketvirtasis ketvirtis prasidėjo nerezultatyvia kova, tačiau žingsnis po žingsnio „Žalgiris“ tolo – 65:48. Skirtumas artėjo prie triuškinimo ribos (69:50).

„M Basket-Delamode“: Chauncey Collinsas (2/8 trit.) ir Martynas Gecevičius (4/7 trit.)– po 12, Giedrius Staniulis 11 (8 atk. kam.), Einaras Tubutis 9, Alexas Antetokounmpo 6.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 15 (5 atk. kam.), Tomas Dimša 11, Brady Manekas 10 (8 rez. perd.), Keenanas Evansas 9, Lukas Lekavičius 7.

„Mažeikiai nebuvo itin susitelkę gynyboje, tad visas rungtynes galėjome atlikti metimus po vieno perdavimo, bet eigą kontroliavome savo gynybos dėka. Be to, atlikome teisingus pakeitimus po ilgosios pertraukos. Solidžiai startavome - 32:16, bet vėliau kiek pametėme ritmą. Kai įleidau žaidėjus nuo suolo, netekome pagreičio“, – kalbėjo Andrea Trinchieri.

„Galėjome finišuoti aukštesnėje vietoje ir sutikti kitokį varžovą, bet taip susiklostė aplinkybės. Esame patenkinti tuo, kaip sezonas vystėsi ir pasiekėme savo tikslą būti atkrintamosiose varžybose“, - reziumavo Mažeikių ekipos vedlys Nikola Vasiljevas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių