A. Mazuronis pripažįsta padaręs klaidų: nemanome, kad kas nors mūsų balsus suvalgė

Darbo partijos kandidatas į prezidentus Andrius Mazuronis tikina tikėjęsis geresnio rezultato šalies vadovo rinkimuose. Jis pripažino padaręs klaidų, tačiau konkrečiau jas įvardinti tikino galėsiantis jau po surinktų duomenų analizės.

„Ką čia sakyti, kai septinta vieta ir 1,3 proc. yra? Akivaizdu, kad tikėjomės šiek tiek geresnio rezultato. Turime ką turime, akivaizdu, kad kažkokių klaidų padarėme, dabar reikės susirinkti visus duomenis, išanalizuoti, per savivaldybes pažiūrėti, su specialistais pasitarti, kur klaidos padarytos ir kaip šiame procese judame toliau“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu sakė A. Mazuronis.

„Girdėjau įvairiausių pasisakymų iš kolegų į vieną ar kitą pusę, mes nieko nekaltiname, nemanome, kad kas nors mūsų balsus suvalgė, politika yra toks dalykas, kur visada kažkas nori balsus suvalgyti, tai nuolatinis procesas“, – kalbėjo jis.

A. Mazuronis svarstė, kad galimai jam rinkimuose reikėjo šnekėti radikaliau.

„Galbūt reikia daugiau radikalumo, ar dar kažkokių dalykų, iš rezultatų, panašu, kad visuomenė mėgsta radikalius, pasisakymus „ant ribos“, gal reikia suaštrinti politinę retoriką“, – teigė Darbo partijos pirmininkas.

Galbūt reikia daugiau radikalumo, ar dar kažkokių dalykų, iš rezultatų, panašu, kad visuomenė mėgsta radikalius, pasisakymus „ant ribos“, gal reikia suaštrinti politinę retoriką.

Pripažįsta, kad teisėsaugos dėmesys partijai turėjo neigiamos įtakos

Kalbėdamas apie savo rinkimų rezultatus, A. Mazuronis pripažino neabejojantis, kad šį pavasarį partijos būstinėje atliktos teisėsaugos pareigūnų kratos, susijusios su Europos prokuratūros tyrimu, turėjo neigiamos įtakos jo pasirodymui šalies vadovo rinkimuose.

„Žinoma, kad tai daro įtaką. Kvaila būtų tai neigti ir to nematyti. Jei partijoje daromos kratos, partijos pirmininkas ten praleidžia visą dieną, tai, natūralu, kad žmonėms pasąmonėje vis tiek užsifiksuoja, kad partija čia kažkaip prisidėjusi, nors tai yra absoliuti neteisybė“, – žurnalistams kalbėjo A. Mazuronis.

„Ar tai padėjo dalyvauti rinkimuose? Ne, nepadėjo. Ar tai turėjo neigiamos įtakos? Taip, turėjo. Ar eidamas į partijos pirmininkus žinojau tas aplinkybes, kurios iškilo šiek tiek vėliau? Nežinojau. Ar tai eliminuoja mano atsakomybę ir mano užsiduotus tikslus, sužinojus tas aplinkybes? Ne, tai nepanaikina mano užduotų tikslų ir atsakomybių“, – pridūrė A. Mazuronis, pabrėždamas, kad dabar „darbiečiams“ svarbiausia susitelkti ir išlikti parlamente po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

„Politikoje taip atsitinka kartais, kad eigoje iškyla tam tikros aplinkybės, kurių negalėjai žinoti ir nežinojai, tačiau tai nekeičia tavo galutinio tikslo ir užduoties“, – teigė jis.

Balandžio pradžioje Darbo partijos būstinėje buvo atliktos teisėsaugos pareigūnų kratos, susijusios su ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų dydžio Europos Sąjungos (ES) biudžeto lėšų įgijimo. Įtariama, jog lėšos pasisavintos neatliekant ar imituojant Europos Parlamento (EP) narių padėjėjų funkcijas. Atliekamas tyrimas yra susijęs su asmeniu, ėjusiu vieno iš EP narių patarėjo pareigas.

Neremtų nei I. Šimonytės, nei G. Nausėdos

Taip pat rinkimuose septintas likęs Darbo partijos vadovas A. Mazuronis sakė antrajame ture gegužės pabaigoje neremsiąs konservatorių keliamos kandidatės Ingridos Šimonytės.

„Su parėmimu turbūt sudėtinga kalbėti, kai tu gauni ten 1,3 proc., tai tas tavo parėmimas turbūt tampa nelabai kam įdomus, nelabai kam ir reikalingas. (...) Bet jei klaustumėt apie mano politines simpatijas, tikrai neparemčiau I. Šimonytės, nes visą šią kadenciją oponavom jai ir oponavom, mano nuomone, argumentuotai, ne tik emocijomis ar tuščiais politiniais išskaičiavimas“, – spaudos konferencijoje žurnalistams kalbėjo A. Mazuronis.

Tiesa, parlamentaras nemano, kad I. Šimonytei antrajame rinkimų ture būtų reikalinga Darbo partijos parama, o dėl antipatijų dabartiniam prezidentui Gitanui Nausėdai A. Mazuronis teigia išvis nematantis patrauklių kandidatų.

„Sau politiškai artimo kandidato prezidento rinkimų antrajame ture aš neturiu“, – atskleidė jis.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių