Provokacija Mažeikiuose: iškabintas V. Putino plakatas su lietuvius įžeidžiančiais žodžiais

Mažeikiuose rinkimų dieną iškabintas Vladimiro Putino plakatas su papildomai ranka tušinuku įrašytais mūsų tautą įžeidžiančiais žodžiais ir Z raide.

Plakatą atsitiktinai pamatė į parduotuvę ėjęs Mažeikių Tarybos narys Virginijus Sungaila.

Pasak Tarybos nario, Mažeikių centre, Žemaitijos gatvėje, netoli parduotuvės, kur anksčiau buvo pakabintas kito kandidato plakatas, dabar toje vietoje užklijuotas Rusijos agresoriaus plakatas. O plakato apačioje palikta buvusio plakato dalis su užrašu „Jūsų prezidentas“. Taip pat ant plakato užrašyta tušinuku Lietuvą įžeidžiantys žodžiai.

Vyras apie įvykusi incidentą pranešė skubios pagalbos telefonu 112 ir taip pat apie tai informavo Valstybės saugumo departamentą. 

Tai BNS patvirtino ir Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„13.45 val. gauta informacija, kad Mažeikiuose Žemaitijos gatvėje, ant rinkiminės skelbimų lentos žmogus pamatė plakatus rusų kalba“, – sakė R. Matonis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė portalui klaipeda.diena.lt teigė, kad situacija yra žinoma, tačiau kadangi tai įvyko ne rinkimų apylinkėje, šį atvejį nagrinėja teisėsauga.

„Įvykio vietoje rastas V. Putino plakatas, jis nukabintas“, – Eltai teigė R. Matonis.

V. Sungaila BNS teigė, kad apie prikabintą V. Putino plakatą pareigūnams pranešė jis, o Mažeikių policija plakatą sekmadienį nukabino.

Pastebėjau, kad kur prieš tai buvo pakabintas Gitano Nausėdos plakatas, dabar visai ne tos spalvos.

„Vakar, kai pavakarį ėjau Žemaitijos gatve – to plakato nebuvo. Šiandien jau eidamas į parduotuvę iš smalsumo nuėjau pasižiūrėti, kadangi pats esu tarybos narys. Pastebėjau, kad kur prieš tai buvo pakabintas Gitano Nausėdos plakatas, dabar visai ne tos spalvos. Priėjęs arčiau pamačiau, kad ten kabo Putino plakatas aprašytas keiksmažodžiais“, – vardijo V. Sungaila.

Anot Mažeikių policijos, įvykio aplinkybės tikslinamos.

Sekmadienį Lietuvoje vyksta Prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės.

Sekmadienio rytą taip pat pranešta apie Vilniaus Balio Sruogos rinkimų apylinkėje nuo darbo nušalintą neblaivią komisijos narę. Policijos teigimu, daugiau pažeidimų per rinkimus kol kas nenustatyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Kiek ci galima ,,reklamuoti'' tą PARAZITĄ?

ne juokinkit

ne juokinkit portretas
su tokiom klaidom parase rusas???

pastebejimas > manau

 pastebejimas > manau portretas
Na manau, kad prikišes nagus esate, todel pirmiausia su jumis turi pasišneket tam tikru tarnybu atstovai o jei jie nesugebetu tai ....vatiniai
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių