Miesto centre didėja oro tarša

Šiais metais uostamiestyje jau 20 dienų fiksuota, kad buvo viršyta leistina oro taršos kietosiomis dalelėmis norma. Pastaruoju metu didesnis oro užterštumas pastebimas senamiestyje.

Šiais metais uostamiestyje jau 20 dienų fiksuota, kad buvo viršyta leistina oro taršos kietosiomis dalelėmis norma. Pastaruoju metu didesnis oro užterštumas pastebimas senamiestyje.

Gauna realius vertinimus

Uostamiestyje oro užterštumą fiksuoja dvi specialios stotelės. Viena jų įrengta centre, o kita – pietinėje miesto dalyje.

Aplinkos apsaugos agentūros specialistai jau 20 kartų šiais metais užfiksavo, kad Klaipėdoje buvo viršyta leistina oro taršos norma.

"Nereikėtų pamiršti, kad šiuo metu Bangų gatve, kur ir pastatyta stotelė, važiuoja žymiai daugiau automobilių nei anksčiau, todėl ir fiksuojamas kur kas didesnis oro užterštumas", – situacijos nedramatizavo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Andrius Kairys.

Aplinkos apsaugos agentūros Oro kokybės vertinimo skyriaus vedėjas Donatas Perkauskas nebuvo nusiteikęs taip optimistiškai.

"Žinoma, jeigu aptversime stotį kilometrine tvora, tai ji rodys, kad Klaipėdoje oras tyriausias. Tačiau dabar gauname realius aplinkos vertinimus – jei miesto centre automobilių daugiau, tai ir tarša didesnė", – pabrėžė D.Perkauskas.

Teršia transportas

Oras labiausiai teršiamas kietosiomis dalelėmis. Šias į orą išmeta automobiliai, namų ūkiai, įvairios pramonės įmonės.

Pašnekovas pabrėžė, jog namų ūkius bei įvairias įmones kontroliuoti lengviau, nei pažaboti vis didėjančius automobilių srautus.

"Transportas važiuoja ir teršia, nes kelia smėlio dulkes su druska, kurios susikaupia po žiemos. Mes to negalime kontroliuoti", – patikino A.Kairys.

Departamento vadovas tvirtino, kad oro tarša vis didėja, todėl uostamiesčio savivaldybės specialistai turėtų imtis visų priemonių jai mažinti.

Plauna naktimis

Uostamiesčio savivaldybės atstovai tikino jau dabar besiimantys daugelio reikalingų priemonių.

"Miesto taryba yra patvirtinusi aplinkos oro kokybės valdymo Klaipėdos mieste programos ir jos įgyvendinimo priemonių planą, juo ir vadovaujamės, imamės reikalingų veiksmų", – užtikrino Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Baigiantis žiemai ir pavasario pradžioje operatyviai organizuojamas miesto gatvėse susikaupusio purvo išvežimas, vėliau gatvės plaunamos.

Plane numatyta, jog gatvių valymas bei plovimas organizuojamas naktimis, nes tokiu metu yra mažiausiai aktyvių gyventojų, kurie pakilusias dulkes galėtų sukvėpuoti.

Įmonės bei ūkio subjektai, atliekantys statybos ar remonto darbus, privalo kruopščiai tvarkyti savo darbo zoną, turi įsirengti laikiną ratų plovimo įrenginį, pjaustydami betoną ar valydami gatves turi naudoti rinktuvus arba vandenį drėkinimui.

Tomis dienomis, kai oro temperatūra didesnė nei 20 laipsnių ir nelyja, uostamiesčio gatvės plaunamos, drėkinami žvyrkeliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur ta griesta kontrole ir nakti reiketu tikrinti

o kur ta griesta kontrole ir nakti reiketu tikrinti  portretas
tai kaip nevirsis tas uzterstumas ,kiek gamyklu aplink klaipeda ,naftos baze ,uoste krauna visokia hemija .reikia sumazinti iki minimumo patekima krovininio transporto i centra .pvz tilzes g stoivi zenklas krovininiu eismas draudziama o furos i alaus darykla varo visa diena tai iskur nebus uztrestumas .pilnos poliklinikos ,ligonines zmoniu koks sergamumas tik nuo tarsos .reiketu del vigdomos ukines veiklos gamyklu ,terminalu gerinti klaipedoja zalius plotus ,parkus sutvarkyti kiemus ,sporto aiksteles ,papludimius sodinti daugiau medziu vietoj senu peraugiusiu .tikrinti kaip vygdoma krova uoste ,kad kuo maziau pakliutu hemijos ,i marias ir ora .o del tu kvapu tai baisu ,o valdzia turetu neuzmirsti kad klaipedoja dar ir gyvi zmones gyvena o ne vien terminalai .teko matyti eu salyse kaip sutvarkyta teritorija sale uosto kad ir kylio uoste ,nuo parku iki vaiku zaidimo aiksteliu ,masiniu parkavimu ,vietu zvejybai kiemuose stovi graziai masinos ,apsvietimas ,vaizdo kameros

aplnkos apsauga

aplnkos apsauga portretas
Eilinis "piarinis" atitinkamų miesto struktūrų, kurios atsakingos už aplinkos apsaugą, unicijuotas straipsnis. Pamatavai bendrą taršos lygį, paskelbei - kaip ir "kryžiukas" uždėtas, kad kažkas daroma. O realiai niekas iš esmės nesikeis/nesikeičia. Juk norint šia linkme judėti, reikia rimtai dirbti, kalbėtis su gerai Klaipėdoje žinomomis šia prasme įmonėmis: "Fortum", "Klaipėdos nafta" ir kiti čia minimi "tautos didvyriai". Bet juk paskutinių metų istorija rodo,kad realiai niekas nedaroma, situacija , mažai kečiasi...

hmm

hmm portretas
as velai vakare negaliu atidaryti lango, kokia smarve. Tiek daug masinu kaip diena nera, taip pat ir autobusu. Kartono fabrikas dumina visu pajegumu, atlieku deginimo fabrikelis taip pat. Aplink vieni fabrikai. As taip pat Gandraliskese gyvenu ir manau tos dulkes eina nuo trasu terminalo. Naktimis ten debeselis baltas net laikosi....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių