Teisiamųjų suole – organizuotos grupės nariai: JK augino kanapes ir gabeno jas į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Teisėsaugos pareigūnai baigė tirti ir nagrinėti teismui perdavė bylą dėl Jungtinėje Karalystėje augintų ir į Lietuvą kontrabanda gabentų kanapių.

Kaltinimai pareikšti trims Lietuvos piliečiams, penktadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 29-erių metų kaunietis subūrė organizuotą grupę nusikalstamoms veikoms vykdyti ir į ją įtraukė dar du vyrus – 31-erių metų Prienų rajono gyventoją ir 41-erių metų kaunietį.

Jis parengė nusikalstamų veikų vykdymo schemas: surado asmenis, kurie Jungtinėje Karalystėje augintų kanapes, kontroliuotų jų priežiūrą, gabenimą, pardavimą bei paskirstydavo konkrečių dalyvių užduotis ir vaidmenis organizuotoje grupėje. Taip pat teisėsaugos pareigūnai per kratas rado neteisėtai laikytas narkotines medžiagas jo gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose.

Bylos duomenimis, 41-erių organizuotos grupės narys buvo atsakingas už kanapių auginimą Jungtinėje Karalystėje. Jis taip pat turėjo prižiūrėti laboratoriją ir apmokėti už darbą pagalbininkams.

Užaugintą labai didelį kiekį kanapių – apie 14 kilogramų – turėjo supakuoti ir perduoti atsakingiems asmenims.

Tyrimo duomenimis, kitas organizuotos grupės narys – Prienų rajono gyventojas, buvo atsakingas už transporto priemonės įgijimą ir asmenų suradimą Jungtinėje Karalystėje, kurie užaugintas kanapes kontrabandos būdu paruoštų gabenimui bei kontrabandos būdų įvežtų į Lietuvą.

2023 metų balandį visos užaugintos ir automobilyje paslėptos kanapės kratos metu buvo surastos ir paimtos teisėsaugos pareigūnų. Be to, kaltinamasis, neteisėtai laikė narkotines medžiagas savo gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose, turėdamas tikslą jas platinti ir dalį jų suvartoti pats.

Organizuotos grupės nariams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu veikiant organizuotoje grupėje ir narkotikų kontrabandos veikiant organizuotoje grupėje.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas niekam nerūpi

Niekas niekam nerūpi portretas
Vilniuje šliaužiojo pakabos pavidalo virš dviejų metrų ūgio narkomanė Grabliauskaitė. Visi žinojo, kad negyvai užsinarkašinusi. O ji dar ir demonstravo lyg būtų keturių vaikų mama. Vaikai visi išsigimę. Vargu ar jos gimdyti. Vyras toks gerai įmitęs plikis, tas irgi vaidino padorų pilietį su statybų verslo etikete. Laimė visiem pasturgalius ir remontavo senamiesčio namusmelagongai reklamuojamas lyg tai būtų žydų nuosavybė. Kažkoks nenormalus kuilys. O tame jo remontuojame namų plote nė nebuvę jokio savininko žydo. Buvo prostitučių pigių bordeliai, taip ten tratyjo žydes. Bet nuosavybės ten jie niekada neturėjo. Buvo šlykštu. Visi apsimetė kad nesupranta ką ta narkomanų šaika išdarinėja. Tas aferistas Tur.a. Pavardė kaip moters. Nenormalus. Pagardintas statybose. Gėda kokia. O vardas Gediminas. Kažkoks košmaras. Purvas, dugnas. Ir tiesiog šlykštu. Jie labai reklamavosi. O turėjo būt po šiukšlių krūva. Visiška visuomenės purvo padugnės.

apsinarkosinusiu Lietuvos kaimo LGBTQ -jistu

apsinarkosinusiu Lietuvos kaimo LGBTQ -jistu  portretas
biznis --,, uzpuola nakty kaimo parduotuve , pavagia 10 deziu degtines --degtine pakelej nakty ispila y griovy , -bonkas ryte priduoda taros supirktuvej ,uz gauta suma nusiperka bonka degtines ir laimingi geria ,,,--cia lygiai tas pats vaziuoja y anglija ten augina kanapes -po to veza y lietuva pardavinet.

Auginimas

Auginimas portretas
Laisvės partija gali išgelbėti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių