Gyvūnų diplomatija: V. Putinas į Šiaurės Korėją pažadėjo išsiųsti gyvates ir erelius

  • Teksto dydis:

Rusija į Šiaurės Korėją pažadėjo išsiųsti erelius, pitonus, papūgas ir šikšnosparnius, skelbia portalas UNIAN, cituodamas „The Telegraph“.

Pchenjano centriniam zoologijos sodui Rusija pažadėjo paaukoti per 40 gyvūnų, stiprėjant politiniams ir kariniams abiejų šalių ryšiams. Šiaurės Korėja yra įtariama ginklų siuntimu į Maskvą.

Šiaurės Korėjos ir Rusijos santykių ekspertas Anthony Rinna teigė, kad tokia dovana gali „bandyti atspindėti Kinijos gyvūnų diplomatiją“. Anot eksperto, Kinija skolina savo garsiąsias pandas tam, kad stiprintų diplomatinius ryšius.

A. Rinna pabrėžė, kad Rusija galimai nedovanojo didesnių gyvūnų dėl prastų sąlygų Šiaurės Korėjos zoologijos sode. 2016 m. vienas iš pagrindinių jo traukos objektų buvo Azalea, 19-metė šimpanzė, kuri buvo išmokyta surūkyti pakelį cigarečių per dieną.

JAV ir Pietų Korėjos teigimu, Pchenjanas suteikė milijonus artilerijos sviedinių ir dešimtis trumpojo nuotolio balistinių raketų bei paleidimo įrenginių, kad paremtų Vladimiro Putino karą Ukrainoje. Pastaraisiais mėnesiais JAV apkaltino Rusiją naudojant Šiaurės Korėjos tiekiamas balistines raketas ir paleidimo įrenginius.


Šiame straipsnyje: RusijaŠiaurės KorėjabendradarbiavimasGyvūnaiginklaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių