Kariuomenės atsargas papildė prieštankinės raketos „Javelin“

  • Teksto dydis:

Kariuomenės atsargas šią savaitę papildė nauja partija JAV gaminamų vidutinio nuotolio prieštankinei raketų paleidimo sistemos „Javelin“ raketų, jomis bus aprūpinti sausumos pajėgų padaliniai.

Gautos partijos vertė –  maždaug 16,6 mln. JAV dolerių (15,4 mln. eurų), antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Jungtinės Amerikos Valstijos yra strateginė Lietuvos partnerė ir viena pagrindinių Baltijos regiono saugumą užtikrinančių sąjungininkių. Iš JAV gaunama ir įsigyjama prieštankinė sistema „Javelin“ neabejotinai prisideda prie ilgalaikių Lietuvos kariuomenės kovinių pajėgumų didinimo ir atgrasomojo poveikio stiprinimo“, – pranešime sakė gynybos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Ministerija nurodo, kad nacionalinių atsargų papildymas sistemomis „Javelin“ tapo itin aktualus susidarius sudėtingai geopolitinei situacijai dėl Rusijos karo prieš Ukrainą.

KAM duomenimis, daugiau nei 20  proc. naujosios karinės įrangos ir ginkluotės įsigijimų sudaro būtent pirkimai iš JAV.


Šiame straipsnyje: Javelinprieštankinės raketos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras gynybinis ginklas

Geras gynybinis ginklas portretas
Gerai kale ukrai i vatos tankus

Buržuazinis nacionalistas

Buržuazinis nacionalistas portretas
Tikiuosi nebus išsiųsta į Ukrainą? Kažką nulis užsiminė, kad oro gynybos sistemas, kurių mes neturime, planuoja išsiųsti į Ukrainą. Ar tam kas duos per nagus, kad pilnai nenuginkluotų Lietuvos?

Pilietis

Pilietis portretas
Gal tas raketas siuskit ukrainai, jiem labiau ju reijia. Pas mus greit seimo rinkimai ir tie du priedurniai iš URM ir KAM gal jau nespes daugiau prisidirbt beskelbdami visiem kara
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių