Prezidento rinkimai: R. Žemaitaitis pasiektą rezultatą vadina nerealiu

Šių metų sausį registruotos partijos „Nemuno aušra“ lyderis Remigijus Žemaitaitis pripažįsta, kad į antrąjį prezidento rinkimų turą nepatenka, tačiau pasiektą rezultatą vadina nerealiu.

„Ketvirta vieta yra nerealu, ką aš padariau, bet palaukime galutinių rezultatų“, – sekmadienio vakarą rinkimų štabe žurnalistams teigė R. Žemaitaitis. 

„Geras startas, labai geras. Žemaitijos regione esame stipresni ir iš rezultatų matyti“, – teigė jis rinkimų štabe jo laukusiems partiečiams. 

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus daugiau nei pusę atėjusių balsuoti rinkėjų balsų, „Nemuno aušros“ lyderis sulaukė apie 11 proc. jų palaikymo. Kol kas tai yra ketvirtas rezultatas šiuose prezidento rinkimuose.

R. Žemaitaičio teigimu, antrame ture jis balsuos prieš I. Šimonytę: „Ji šiuos trejus metus nesiėmė lyderio vaidmens“.

Anot jo, jeigu I. Šimonytė būrų atsiribojusi nuo konservatorių, ji būtų turėjusi labai gerus šansus laimėti.

Vyriausiajai rinkimų komisijai pradėjus skelbti pirmuosius prezidento rinkimų rezultatus, R. Žemaitaitis kurį laiką laikėsi antroje vietoje, tačiau suskaičiavus daugiau balsų, nusmuko į ketvirtą vietą.

Geras startas, labai geras.

„Vilnius, Kaunas nėra mano miestai, natūralus dalykas, tai liberaliųjų miestai“, – teigė jis.

R. Žemaitaitis tvirtino, kad rinkimai į prezidentus parodė, jog partijai reikia daugiau bendrauti su jaunimu.

„Miestuose mums reikia temptis, reikia rasti kompromisus, bendravimą su jaunimu. Šiandien gal jis manęs neišgirdo, gal kritiškai priėmė“, – kalbėjo politikas. 

Anot jo, prezidento rinkimai yra geras startas rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams. 

R. Žemaitaitis pabrėžė, kad dabar visas dėmesys bus skiriamas skyriams kurti ir ruoštis Seimo rinkimams.

Balandžio pabaigoje šį politiką dėl antisemitinių pareiškimų Konstitucinis Teismas pripažino sulaužius priesaiką ir pažeidus Konstituciją, dėl to jis atsisakė Seimo nario mandato.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
labai mažai dabartinio jaunimo sveiko yra daugumas užsinarkušine kaip indėnai.

jo

jo portretas
prodaznaskura

Joo

Joo portretas
Daugiau su jaunimu-nejuokink zemaitaiti...siandien savo akim maciau kaip dvimetrinis jaunas vyras isejes is kabinos su biuleteniais priejo prie komisijos nariu ir paklause-kam reikia atiduoti jo pazymetus biuletenius?jis net nezino, kad juos reikia imesti i stovincia urna.... Dabartiniam jaunimui rupi viena-kuo greiciau ir lengviau uzsidirbti"babkiu"...:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių