G. Nausėda antrame prezidento rinkimų ture tikisi 75 proc. rinkėjų palaikymo

Dar vienos kadencijos prezidento poste siekiantis Gitanas Nausėda sako antrame ture besitikintis 75 proc. rinkėjų palaikymo.

„Aš galbūt labiau referuočiau į tuos pasitikėjimo rodiklius, kurie reguliariai yra skelbiami ir pagal kuriuos matyti, kad mane palaiko arba teigiamai vertina apie 75 proc. gyventojų. Atvirkščiai – premjerę teigiamai vertina apie 25 procentai. Galbūt tas santykis ir galėtų būti panašus“, – interviu LRT laidoje „Dienos tema“ pirmadienį sakė šalies vadovas.

Lietuvos gyventojus G. Nausėda skatino balsuoti po dviejų savaičių vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture ir kritikavo kai kurių kandidatų raginimus juo nebesidomėti.

„Manau, kad pirmiausia tai yra labai nepilietiška pozicija. Turbūt nereikėtų žmonėms vien tiktai susiejus su savo asmeniniu rinkimu rezultatu pasakyti, kad, jeigu man nepasisekė, ignoruokite rinkimus“, – sakė prezidentas.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, G. Nausėda surinko 44 proc. balsų, premjerė Ingrida Šimonytė – apie 20 procentų.

2019 metais varžovų jėgos buvo lygesnės, tuomet jie abu per pirmąjį turą surinko maždaug po 31 proc. rinkėjų balsų. Antrajame ture G. Nausėda tąsyk laimėjo surinkęs daugiau nei 65 proc., I. Šimonytė liko antra su 33 procentais.

Trečioje vietoje šiais metais liko advokatas Ignas Vėgėlė, surinkęs 12,4 proc. rinkėjų palaikymo.

Šiemet dėl prezidento posto varžėsi aštuoni politikai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Musu Teslagalvis jau buciuoja Gruzijos veliava. Iseina kad jis vel 5 metus dirbs NE Lietuvai. N E B A L S U O K I M uz situos degeneratus.

Pasakykime politiniam cinizmui griežtą NE !

Pasakykime politiniam cinizmui griežtą NE ! portretas
Antrajame ture užmėtykime elgebetešnikę nepatekusių kandidatų ir SNORE nukentėjusiųjų balsais. Pasakykime politiniam cinizmui griežtą NE !

daug tikisi

daug tikisi portretas
o darbu nulis tik kanciervoms siknas laizo
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių