LFF vadovai dalyvavo moterų futbolo Konferencijoje Sidnėjuje

  • Teksto dydis:

Sekmadienį finišavo FIFA pasaulio moterų futbolo čempionatas, kurio finale Ispanijos rinktinė 1:0 pranoko varžoves iš Anglijos ir pirmą kartą istorijoje tapo čempionėmis.

Visgi įvairūs šventiniai vyko dar iki finalinių rungtynių, o vienas tokių – antrą kartą surengta moterų futbolo Konferencija, vykusi rugpūčio 18-19 dienomis.

Australijoje lankėsi ir LFF vadovai – prezidentas Edgaras Stankevičius, generalinė sekretorė Rita Bagdonienė, taip pat – nacionalinės moterų rinktinės treneris Danielis Wimmeris.

Sidnėjaus širdyje vykusios Konferencijos programa buvo vykdoma pagal penkis FIFA moterų futbolo strategijos ramsčius: vystytis ir augti, demonstruoti žaidimą, komunikuoti ir komercializuoti, valdyti ir vadovauti, ugdyti ir įgalinti.

„Antrą kartą surengta tokia Konferencija dar labiau padėjo pamatyti, kuo šiuo metu gyvena pasaulio moterų futbolas. Jo augimas yra akivaizdus – Europos, pasaulio čempionatų rungtynes stebi sausakimši stadionai, milijonai sirgalių prie ekranų, o tai didina susidomėjimą visame pasaulyje.

Tą jaučiame ir Lietuvoje – futbolą žaidžiančių mergaičių skaičius vis didėja, auga ir su jomis dirbančių trenerių skaičius, o tai – svarbūs žingsniai didinant šio sporto populiarumą ir ypač šiuo metu, kai nenumaldomai artėja UEFA merginų U19 čempionatas Lietuvoje.

Apskritai, Australijoje pavyko pabendrauti su FIFA, kitų šalių atstovais, apsikeitėme idėjomis, papasakojome, kaip sekasi mums, sužinojome, kuo gyvena kitos šalys, o šventę vainikavo nuostabus finalas, tad vizitas tikrai buvo naudingas“, – teigė LFF prezidentas E. Stankevičius.

Per daugybę kalbų, diskusijų sesijų ir pranešimų Konferencijoje paminėtos moterų futbolo sėkmės istorijos visame pasaulyje, o FIFA asociacijoms narėms buvo suteikta platforma prisijungti ir dalytis geriausia praktika.

Dar prieš renginį juo pasidžiaugė FIFA prezidentas Gianni Infantino.

„Gyvename nepaprastu moterų futbolo vystymosi momentu. Matydami didžiausią visų laikų FIFA moterų futbolo čempionatą, kurio rekordai mušami kasdien – svarbu, kad išlaikytume šį pagreitį visose mūsų sporto srityse, surengdami antrąją FIFA moterų futbolo Konferenciją.

Nuostabu matyti, kaip greitai moterų futbolas pažengė į priekį. Nekantriai laukiu, kada galėsiu prisijungti prie draugų ir kolegų iš viso moterų futbolo pasaulio, kad užtikrinčiau, jog svarbūs dalykai, kuriuos pasiekėme Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, būtų panaudoti sportui dar labiau paskatinti – ir užtikrinti, kad šis turnyras ne tik įkvėptų naują moterų kartą, futbolininkes, bet ir įgalintų naujos kartos lyderius“, – kalbėjo FIFA vadovas.

Pranešimus Konferencijoje skaitė du kartus FIFA moterų pasaulio taurę laimėjusi trenerė Jill Ellis, geriausia 2021 m. FIFA moterų trenerė Emma Hayes ir FIFA pasaulinės futbolo plėtros vadovas Arsène’as Wengeras.

Taip pat renginyje dalyvavo dukart FIFA moterų pasaulio taurės laimėtoja Carli Lloyd, Anglijos bei Londono „Arsenal“ legenda Ianas Wrightas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Jau nusibodo tos nuotraukėlės su liberastinėms šypsenėlėm. Gal patiems LFF veikėjukams iš treningų išlindusiems tie tradiciniai kostiumėliai ir daro įspūdį, bet tik ne mums. Jūs futbolininkus ugdykit, o ne bezdėkit ten suvažiavimuose. Kas iš to, kad jūs ten "nuvykot" ? Juk Lietuvos futbolas - Smetonos laikų lygyje. Gėdos reikia turėti !

Ne

Ne portretas
Už savus vyko

Jooi

Jooi portretas
Beveik visi LT federaciju vadovai yra korumpuoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių