Lietuvos atstovas Silvester Belt pasirodys didžiajame „Eurovizijos“ finale

Šeštadienį Lietuvos atstovas šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Silvester Belt su daina „Luktelk“ pasirodys didžiajame konkurso finale.

26-ių atlikėjas, kurio tikrasis vardas Silverstras Beltė, konkurso organizatoriams diskvalifikavus nyderlandų atlikėją, finale pasirodys šeštuoju numeriu.

Iš viso šeštadienio vakarą šiais metais Švedijos mieste Malmėje organizuojamo dainų konkurso finale pasirodys 25 atlikėjai vietoje planuotų 26, šeštadienį Europos transliuotojų sąjungai (EBU) paskelbus, jog Nyderlandų atlikėjas Joostas Kleinas (Jostas Kleinas) diskvalifikuotas.

EBU nurodė, jog tai padaryta Švedijos policijai pradėjus tyrimą dėl įtariamo bauginimo po ketvirtadienio vakarą vykusio J. Kleino pasirodymo, ištyrus vienos iš prodiuserinių komandų narės skundą.

Finale po aštuonerių metų pertraukos dalyvaus visų Baltijos valstybių atstovai. Latvijos atlikėjas Dons su daina „Hollow“ finale pasirodys vienuoliktas, o Estijai šiemet atstovaujantys „5miinust & Puuluup“ su daina „(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi“ – devinti.

Latvija paskutinį kartą į „Eurovizijos“ finalą pateko 2016 metais.

Šeštadienio vakarą balsuos ir žiūrovai, ir kiekvienos šalies komisija.

Lažybininkų nuomone, daugiausiai šansų nugalėti konkurse turi Kroatijos atlikėjas Baby Lasagna su „Rim Tim Tagi Dim“, kiek prasčiau vertinami Izraelio atstovės Eden Golan su kūriniu „Hurricane“ ir Šveicarijos, kuriai atstovauja Nemo su daina „The Code“, šansai.

Jei Kroatija laimėtų, tai būtų pirmoji šalies pergalė „Eurovizijoje“.

Silvester Belt, lažybininkų vertinimu, turi mažiau nei 1 proc. tikimybę laimėti pirmąją vietą, kiek geriau vertinami šansai papulti į geriausiųjų dešimtuką – 27 proc.

Teisę rengti šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą Švedijai pernai Liverpulyje iškovojo atlikėja Loreen su daina „Tatoo“.

Loreen tapo pirmąja moterimi atlikėja šį konkursą laimėjusia du kartus, o Švedijai tai buvo septintoji pergalė „Eurovizijoje“, ji pagal laimėjimų skaičių susilygino su Airija.

Lietuva pirmą kartą „Eurovizijoje“ dalyvavo prieš 30 metų, kai Ovidijus Vyšniauskas su daina „Lopšinė mylimai“ užėmė paskutinę vietą surinkęs nulį balų. Aukščiausias Lietuvos pasiekimas – šeštoji vieta 2006 metų konkurse, kurią laimėjo grupė „LT United“ su daina „We Are the Winners“.


Šiame straipsnyje: Silvester BeltEurovizijafinalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka

Ka portretas
Bet eurovizija tipo. Sovietmečio palikimas

Gestui

Gestui portretas
Realiai šis gestas yra marksistų komunistų, kairuolių, kas be abejo ir yra visokie LGBT+-, tik prisidengiančių liberalumo skraiste

Gestas

Gestas portretas
tai labai primena Adoli,betgi tas homospecialistus konslageriuose sukureno. Ar nebus tik "interesu konflikto"?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių