Uostamiestyje paraiškų vaikų vasaros stovykloms – rekordiškai mažai

Šiemet vaikų vasaros stovykloms skiriama 100 tūkst. eurų daugiau negu praėjusiais metais, tačiau paraiškų skaičius kol kas – itin mažas. Ši savaitė – paskutinė, kai galima teikti paraiškas, tad tikimasi, kad iki savaitės pabaigos jų skaičius išaugs.

Šiemet mažieji klaipėdiečiai į stovyklas bus kviečiami veikiausiai nuo birželio, stovyklų taip pat bus liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

Jų poilsį iš dalies finansuos Klaipėdos savivaldybė, kuri šiemet tam skyrė net 300 tūkst. eurų., 2023 metais ši suma siekė 200 tūkst. eurų.

Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Martinkienė teigė, kad pasakyti, kokio pobūdžio stovyklų šiemet daugiausia, dar per anksti, kadangi paraiškų – nedaug, jų laukiama iki gegužės 17 dienos, šio penktadienio.

„Kai jau baigsis paraiškų teikimo laikas, tada matysime ir vertinsime, kokios jos, ar daugiau sporto, kultūrinės, gamtinės, ar dar kokios nors. Kol kas nematau bendro vaizdo“, – sakė J. Martinkienė.

Pernai sulaukta apie 100 paraiškų, šiemet, anot vyriausiosios specialistės, paraiškų skaičius siekia iki 20.

„Gali būti, kad stovyklos ir nuo birželio prasidės, žiūrint, kaip tiekėjai susidėlioję savo datas. Bet pirmiausia administraciniai reikalai – paraiškų padavimas, po to jų vertinimas, tada bus atrinktos ir patvirtintos, kurios gavo dalinį finansavimą, o tada jau matysime tikslų skaičių. Kol kas labai mažai, bet dar visa savaitė, galime sulaukti ir paskutinę dieną, visi supildys ir pateiks vienu metu. Taigi, dar laukiame“, – tikino J. Martinkienė.

Internete jau siūlomos įvairios vasaros stovyklos. Pavyzdžiui, keturių dienų stovykla baseine kainuoja 150 eurų, penkių dienų stovykla sportininkams – 275 eurai, jaunimo kūrybinės aštuonių dienų stovyklos kaina – 449 eurai.

Nemokamų stovyklų taip pat turėtų būti, jų skaičius paaiškės netrukus.

Įprastai nemokamas stovyklas organizuoja biudžetinės įstaigos – bendrojo ugdymo mokyklos, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras, moksleivių saviraiškos centras, Klaipėdos Imanuelio Kanto viešoji biblioteka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Jūs marsistai jau uzknisot su savo ligotomfantazijom,jegu koks pydaras ir atsirastu,jis būtų greitai išaiškintas,čia esmė glūdi visai kitur !

niekas nenori atiduot vasarai y rankas pedofilams

niekas nenori atiduot vasarai y rankas pedofilams portretas
, narkomanams ir visu rusiu LGBTQ istu iskrypeliams ,kuriu net knibzda apie tas vaiku vasaros stovyklas

aciu nenorim

aciu nenorim portretas
vaiku tevai pasidare atsargesni ir protingesni jie nenori savanoriskai atiduoti savo vaikus i iskrypeliu ir pedofilu glebius visi mato ir girdi kas vyksta tuose stovykluose
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių