Klaipėdoje – naujas benamių kvartalas

Klaipėdiečių pyktį kelia Pievų gatvės pakraštyje besiplečiantis nelegalus asocialių asmenų gyvenamasis kvartalas. Miesto tvarkdariai tikino, kad iki pavasario šios benamių buveinės nebeliks.

Privačius namus Pievų gatvėje pasistatę klaipėdiečiai tikrai nesvajojo pro savo langus žiūrėti į kaimynystėje besikuriančius benamius. Gatvės pakraštyje, dar neužstatytoje laukymėje per šią žiemą atsirado jau bene keturios tokios šiukšlynų "sodybos", kuriose gyvena apie 10 žmonių.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad šita "gyvenvietė" įvardijama kaip nelegalus sąvartynas, kurį ketinama sunaikinti šių metų vasario–kovo mėnesiais.

Jo gyventojams, suprantama, teks prieglobsčio ieškotis kažkur kitur. Šiuo metu naikinama benamių buveinė Joniškės gatvėje. Tokių "karštų taškų", pasak I.Šakalienės, yra Panevėžio, Budelkiemio gatvėse, Šilutės plente, dar keliose miesto vietose.

Benamiai prieš tai įspėjami apie teritorijos išvalymą. Dažniausiai jie tyliai susikrovę mantą išeina ir įkuria naują buveinę.

"Mūsų skyriaus darbuotojai kartu su policijos pareigūnais lankėsi pas benamius Pievų gatvėje. Surinko tų žmonių asmens duomenis, paliko Socialinės paramos centro parengtus lankstinukus apie galimą pagalbą, kurios jie galėtų sulaukti", – priminė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Socialinių darbuotojų duomenimis, Klaipėdoje gyvena apie pusė šimto benamių, policijos sąrašas yra didesnis, kuris, pasak pareigūnų, nuolat kinta. Esą vieni namų neturintys žmonės miršta, o vietoj jų atsiranda nauji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaina

Kaina portretas
Susirenka manatkes ir iseina... O kiek kainuoja savivaldybei isvalyti teritorija?

Gugis

Gugis portretas
Savivaldybei nauju rumu reikia, tai stai, jau paruosta... :)

:)

:) portretas
bet motocilka tai gera turi
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių