Mylintiems skaitymą – diskusijų klubas uostamiestyje

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Kalnupės padalinyje vykstantys Vydūno klubo susitikimai sulaukia nemenko susidomėjimo. Į diskusijas apie šio mąstytojo tekstus įsitraukti nori vis daugiau klaipėdiečių.

Vydūno klubo susitikimai vyksta kartą per mėnesį. Jų metu dalyviai bendrauja, aptarinėja žymaus rašytojo idėjas, kelia diskusijas įvairiais klausimais. Organizatorių manymu, tai svarbu kiekvieno dalyvio savirealizacijai ir požiūrio plėtrai.

„Pastebime, kad į susitikimus dažniausiai susirenka tos pačios klubo narės, bet tai nėra blogai, nes tai lyg susidariusi nauja šeima, kuri po kiekvieno susitikimo tik stiprina tarpusavio ryšį“, – pastebėjo Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Metodininkė rinkodarai ir viešiesiems ryšiams Emilija Strelkauskytė.

Skaitymo klubo nariai dalinasi idėjomis, perspektyvomis ir patirtimi, taip skatindami kitus pažvelgti į gyvenimą kitokiu požiūriu.

Šią savaitę į diskusiją susirinkusios klaipėdietės aptarinėjo Vydūno raštų „Karo maldos“ tekstus.

Žymaus rašytojo tekstai verčia susimąstyti, ieškoti prasmės. Perskaičius tekstą, jo esmę suprasti klaipėdietėms pavyksta ne iš pirmo karto, tačiau diskusijų metu moterys dalijosi savo požiūriu ir mintimis, taip padedamos viena kitai suvokti raštų esmę.

„Kiekvienas savo tikėjimą nukreipia taip, kad tiek jam, tiek jo artimiesiems religija būtų kaip viltis, o kokios tai tautos atstovas, nėra svarbu, kiekvienam tuo metu kenčiančiam tikėjimas tampa išsigelbėjimu“, – diskusijų metu samprotavo viena klaipėdietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Mėgstantys skaitymą, o ne mylintys skaitymą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių