Kauno parama Ukrainai – perduos nebereikalingą greitosios automobilį

Kauno miesto taryba atliepė į Charkivo rajono atstovų prašymą suteikti humanitarinę pagalbą – greitosios medicinos pagalbos automobilį. Ši transporto priemonė padės teikti pagalbą nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams.

Sprendimo projekte nurodoma, kad Kauno miesto savivaldybė gavo Charkivo srities Pisočyno gyvenvietės tarybos prašymą suteikti automobilį. Nurodoma, kad greitosios medicinos pagalbos automobiliu būtų suteikiama medicininė pagalba nukentėjusiems kaimo gyventojams ir gydymo įstaigoms.

Kauno miesto savivaldybė peržiūrėjo turimą automobilių parką ir atrado miestiečių poreikiams nebereikalingą transporto priemonę. Sprendime nurodyta, kad Kaunas Ukrainai galėtų perduoti neatlygintinai savivaldybei nuosavybės teise priklausantį turtą – automobilį „Volkswagen LT28“, pagamintą 2004 metais, kurio variklio galingumas – 61kW.

Kai miesto savivaldybė įsigijo šį automobilį, jo pradinė kaina buvo daugiau nei 37 tūkst. eurų, tačiau dabar likutinė vertė įvardyta nuliu eurų.

„Įvertinus tai, jog šiam automobiliui buvo atliktas techninis aptarnavimas ir remontas, jo rinkos kaina – 2,4 tūkst. eurų su PVM“, – dėstome projekte.

Humanitarinės pagalbos poreikio pagrįstumą vertino Kauno miesto savivaldybės humanitarinės pagalbos teikimo komisija 2024 m. balandžio 30 d. posėdyje ir pritarė Charkivo srities tarybos prašymą tenkinti ir skubos tvarka perduoti minėtą transporto priemonę.

Antradienį šiam klausimui bendru sutarimu pritarė ir Kauno taryba.


Šiame straipsnyje: pagalba Ukrainaigreitosios automobilisKauno parama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių